photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 17 MARCA 2020

Domowy chlebek

1 kostka drożdży

1 kg mąki (można mieszać dowolne, ja daję 650 pszennej i 350 żytniej)

1 szklanka otrąb lub płatków owsianych

3/4 szklanki siemienia lnianego

1/2 szklanki słonecznika

1 łyżeczka soli

1 litr ciepłej wody

 

Drożdże rozpuścić w 1 l ciepłej wody. Dodać mąkę, otręby, siemię lniane, słonecznik oraz sól. Zagnieść i przełożyć do dwóch blaszek wysmarowanych palmą lub masłem. Chleb musi wyrosnąć. Piec 1 godzinę w temperaturze 160-180 stopni.

Informacje o encepence13


Inni zdjęcia: *** bolimnienieboOCZY MOJEGO TATY xavekittyx*** bolimnieniebo*** bolimnieniebo*** bolimnieniebo01.06.2025 bolimnieniebo01.06.2025 bolimnieniebo*** bolimnieniebo*** bolimnieniebo*** bolimnieniebo