photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 15 PAŹDZIERNIKA 2015

Krem z mango, ricotty, rabarbaru

Krem z mango, ricotty i rabarbaru

 

Jest to idealny prepis dla tych, którzy  wolą mniej słodkie desery. Krem jest pyszny, orzeźwiający, lekki i zadowoli niejedno, wybredne podniebienie ;-)

 

Składniki:

1 dojrzałe mango

250 g ricotty

1/2 łyżeczki soku z cytryny

1 łyżka curku

1 łyżeckza masła

100 g rabarbaru

 

Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pokrojony rabarbar. Można dodać kilka kropel wody. Dusimy dopóki nie będzie miękki. Mango obieramy za skórki, wyjmujemy pestkę i blendujemy na gładką masę. Odlewamy odrobinę musu do osobonej miseczki, a do całości dodajemy masło, cukier, rabarbar, sok z cytryy oraz ricottę. Wszystko delikatnie mieszamy do połączenia składników. Następnie krem przekładamy do kokilek i polewamy odstawioną częśćią musu. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.

 

Komentarze

~sara ej boskie!!
25/10/2015 20:32:56