Krem z mango, ricotty i rabarbaru
Jest to idealny prepis dla tych, którzy wolą mniej słodkie desery. Krem jest pyszny, orzeźwiający, lekki i zadowoli niejedno, wybredne podniebienie ;-)
Składniki:
1 dojrzałe mango
250 g ricotty
1/2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżka curku
1 łyżeckza masła
100 g rabarbaru
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pokrojony rabarbar. Można dodać kilka kropel wody. Dusimy dopóki nie będzie miękki. Mango obieramy za skórki, wyjmujemy pestkę i blendujemy na gładką masę. Odlewamy odrobinę musu do osobonej miseczki, a do całości dodajemy masło, cukier, rabarbar, sok z cytryy oraz ricottę. Wszystko delikatnie mieszamy do połączenia składników. Następnie krem przekładamy do kokilek i polewamy odstawioną częśćią musu. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.
Inni zdjęcia: Lata lecą .. dotyk:) harrypottergallery:) harrypottergalleryHarry z Ginny harrypottergallerySzczęśliwy Remus :) harrypottergalleryRemus Lupin :) harrypottergalleryZamyślony Harry harrypottergallery:) harrypottergalleryRemus i Tonks harrypottergalleryUliczka aceg