ŚNIADANIE - Jaglanka z jabłkiem.
Przepis: Pół szklanki kaszy jaglanej ugotowałam w dwóch szklankach wody. Do ugotowanej jaglanki dodałam pokrojone jabłko i dodałam małą garść rodzynek. Wymieszałam. Na koniec dodałam kilka obranych orzechów włoskich.
LUNCH - Sałatka z marchewki i cukini.
Przepis: Obraną marchewkę i małą cukinię starłam na dużych oczkach na tarcę. Wymieszałam. Dodałam małą garść kukurydzy i rodzynek. Całość skropiłam sokiem z cytryny.
OBIAD - Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i pomidorkami cherry.
Przepis: Na rozgrzaną patelnię z oliwą dodałam umyty szpinak (200g). Nastepnie pomidorki pokroiłam w plastry i dodałam na patelnię. Całość smażyłam 7/8 minut. Dodałam ugotowany wcześniej makaron pełnoziarnisty. Na końcu dosypałam drobno skrojoną fetę.
KOLACJA - Grzanka z pomidorem + kefir.
Przepis: Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu ani oliwy) położyłam dwie małe kromki chleba żytniego pełnoziarnistego. Po 5 minutach zdjęłam je i nałożyłam plaster pomidora.