photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 5 WRZEŚNIA 2015

Babeczki sowy

Babeczki sowy

Poprzednie babeczki były dosyć eleganckie, więc dziś będzie mniej poważnie :-)

 

Pieczemy klasyczne babeczki czekoladowe w wyższych foremkach (tulipanach). Wypełniamy je masą do połowy, maksymalnie 3/4 wysokości, aby łatwo odginało się rogi. To z kolei ułatwi nam ozdabianie. Po całkowitym wystudzeniu smarujemy wierzch czekoladą (ja użyłam Nutelli). Brzegi możemy postrzępić nożem lub widelczykiem. Następnie z ciasteczek Oreo robimy brwi i oczka :-) Uzyłam także M&M'sów do oczu i noska, ale z pewnością sprawdzą się każde kolorowe draże.

 

Zapewne sówki nie nadają się na każdą okazję, ale myślę, że są urocze i słodziutkie :-)