Babeczki waniliowe i kakaowe z owocami
Składniki:
200 g cukru
110 g masła
2 jajka
2 łyżeczki kakao
200 g mąki pszennej
1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
125 ml mleka
Ucieramy cukier z masłem, dodajemy po jednym jajku, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wlewamy mleko. Część masy przelewamy do osobnej miseczki i wlewamy do niej kakao zmieszane z łyżeczką wody. Przekładamy do foremek i pieczemy 20 min. w 180 stopniach.
Lukier (na 12 sztuk): 500 g cukru pudru miesamy z 250 g miękkiego masła. Przekładamy do szprycy lub rękawa cukeirniczeg. Polecam ozdabiać trzymajac szprycę lub rękaw tuż nad babeczką, aby lukier się nie przesunął. Ja dodatkowo udekorowałam owocami, posypkami i czekoladą. Takie babeczki dobrze jest włożyć do lodówki na kilka minut, żeby masło stężało.
Na potrójnej paterze - jak można się doliczyć - zmieści się więcej babeczek, więc aby nie piec dwa razy można zaopatrzyć się w formę na szesnaście sztuk lub piec na zwykłej blasze, jednak wtedy używamy dwóch papilotek.
Inni zdjęcia: Lata lecą .. dotyk:) harrypottergallery:) harrypottergalleryHarry z Ginny harrypottergallerySzczęśliwy Remus :) harrypottergalleryRemus Lupin :) harrypottergalleryZamyślony Harry harrypottergallery:) harrypottergalleryRemus i Tonks harrypottergalleryUliczka aceg