Makaron to pomysł na super szybki i bardzo smaczny obiad. Kupiłam młody szpinak, więc musiałam go jakoś wykorzystać. Jest to lekkie danie, które można łatwo zrobić. Znalazłam w Lidlu bardzo fajny makaron z czosnkiem niedźwiedzim, więc od razu pomyslałam o wymieszaniu go ze szpinakiem
Składniki:
200 g makaronu tagliatelle (mój jest z czosnkiem niedźwiedzim)
200 g sera feta
250 g szpinaku świeżego
5 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę
łyżeczka masła
sól i pieprz
Makaron gotuję wg przepisu na opakowaniu, odlewam i delikatnie osuszam. Szpinak dokładnie myję i osuszam, następnie szatkuję. W garnku rozpuszczam masło, na które wyciskam ząbki czosnku, następnie wrzucam szpinak i mieszając gotuję około 5 minut. Do szpinaku dokładam ser feta, który pokroiłam w drobną kostkę. Cały czas mieszam i gotuję na małym ogniu do momentu aż feta się rozpuści, dokładam makaron. Dokładnie wszystko mieszam i doprawiam solą oraz pieprzem do smaku.