photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 8 KWIETNIA 2014

Tagliatelle ze szpinakiem i fetą

Makaron to pomysł na super szybki i bardzo smaczny obiad. Kupiłam młody szpinak, więc musiałam go jakoś wykorzystać. Jest to lekkie danie, które można łatwo zrobić. Znalazłam w Lidlu bardzo fajny makaron z czosnkiem niedźwiedzim, więc od razu pomyslałam o wymieszaniu go ze szpinakiem

Składniki:

200 g makaronu tagliatelle (mój jest z czosnkiem niedźwiedzim)
200 g sera feta
250 g szpinaku świeżego
5 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę
łyżeczka masła
sól i pieprz

Makaron gotuję wg przepisu na opakowaniu, odlewam i delikatnie osuszam. Szpinak dokładnie myję i osuszam, następnie szatkuję. W garnku rozpuszczam masło, na które wyciskam ząbki czosnku, następnie wrzucam szpinak i mieszając  gotuję około 5 minut. Do szpinaku dokładam ser feta, który pokroiłam w drobną kostkę. Cały czas mieszam i gotuję na małym ogniu do momentu aż feta się rozpuści, dokładam makaron. Dokładnie wszystko mieszam i doprawiam solą oraz pieprzem do smaku.

Informacje o aaanozwidelec


Inni zdjęcia: Nocą nacka89cwa1525 akcentovaTirówek brak. ezekh114Wycieczkowa ekipa elmar4 / 7 / 25 xheroineemogirlx:) nacka89cwaDla Ciebie staranniemilczysz;) patki91gdJa patki91gd*** staranniemilczysz