photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 27 WRZEŚNIA 2014

nóżki drobiowe

Z racji, że często jemy rosół czasem nie mam co zrobić z mięsem, na którym go gotuję. Od czasu do czasu z części wywaru, warzyw i mięsa robię galaretki Są bardzo proste w wykonaniu, smaczne, a dodatkowo ładnie się prezentują na talerzu

Składniki:

1 litr rosołu
mięso z kurczaka, na którym gotowaliśmy np rosół
2 marchewki z rosołu
1 pietruszka z rosołu
2 łyżki groszku konserwowanego
2 jajka ugotowane na twardo
żelatyna spożywcza

Po ugotowaniu wywaru jak na rosół przelewam całość przez sitko, aby uzyskać jak najbardziej klarowny bulion, bez jakichs pływających kawałków. Warzywa kroję w plasterki, jajko ugotowane wcześniej na twardo w ósemki. Mięso obskubuję z kości i kroję w nieduże kawałki. Następnie zgodnie z instrukcją na żelatynie mieszam ją z bulionem. W miseczkach układam mięso, warzywa i zalewam całość bulionem wymieszanym z żelatyną. Odstawiam do ostygnięcia, po czym wstawiam do lodówki na kilka godzin.

Informacje o aaanozwidelec


Inni zdjęcia: Morze nacka89cwaW kociej kawiarni :) halinam... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24