photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 6 STYCZNIA 2015

Zupa meksykańska

Szybka opcja na sycącą zupę, która nas rozgrzeje w zimowe dni - zupa meksykańska :) Coś jak warzywne leczo, jednak trochę rzadsze, a przede wszystkim na ostro



Składniki:

puszka fasoli czerwonej
50 g  groszku zielonego
1 marchewka, pokrojona w kostkę
1 pietruszka, pokrojona w kostkę
żółta papryka
1 duża cebula biała, pokrojona w grubą kostkę
1 duża cebula czerwona, pokrojona w grubą kostkę
puszka pomidorów w kawałkach
2 ziemniaki
około 2,5 litra bulionu
2 ząbki czosnku, drobno posiekany
łyżeczka papryki ostrej
łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
łyżeczka pomidorów w proszku
sól i pieprz

Bulion przygotowałam z kości wędzonych i skrzydełka z kurczaka.  Do wcześniej zrobionego bulionu wrzucam marchewkę, pietruszkę, czosnek i cebulę. Gotuję około 10-15 minut do momentu aż warzywa zaczynają się robić miękkie, następnie dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę, groszek, fasolę i pomidory, gotuję całość około 5-7 minut.  Doprawiam przyprawami do smaku i na sam koniec wlewam pomidory z puszki. Czekam do momentu aż całość się zagotuje.

Informacje o aaanozwidelec


Inni zdjęcia: Podniebna podróż photographymagic1524 akcentovaDZIEWCZYNA OD PANELI mnrwJa nacka89cwaBędzie kąpiel elmarJa patki91gdZ Alfikiem patki91gd;) virgo123Wrona siwa - (Corvus corone) tomaszj85Z synem nacka89cwa