photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 19 KWIETNIA 2014

Potrawka drobiowa


Bardzo często nie mam co zrobić z męsem po gotowaniu rosołu, zazwyczaj je zeskubuję i zjadam, jednak tym razem miałam go zdecydowanie za dużo. W sumie było zrobione to celowo, ponieważ rosół miał być pierwszym daniem, a drugie mialo być zrobione z warzyw i mięsa z rosołu. Z racji, że rosół robiłam z mięsa z kaczki, kurczaka, idnyka i wołowego, to potrawka przygotowałam z tych drobiowych

Składniki:

mięso i warzywa z rosołu:
3 udka z kurczaka
duże skrzydło z indyka
cała noga z kaczki
2 marchewki
seler
pietruszka

por pokrojony w talarki
cebula pokrojona w drobną kostkę
pół łyżeczki czosnku w proszku
2 szklanki bulionu
4 pieczarki
łyżeczka papryki słodkiej
sól i pieprz

Mięso obieram z kości i skór, następnie kroję na nieduże kawałki. Warzywa z rosołu kroję w kostkę. W rondelku mieszam pora, cebulę, poszatkowane pieczarki i bulion. Doprawiam czosnkiem, papryką słodką, solą i pieprzem, gotuję około 10 minut. Następnie dodaję rozdrobnione mięso i pokrojone warzywa. Mieszając gotuję jeszcze około 5 minut.

Informacje o aaanozwidelec


Inni zdjęcia: Wycieczkowa ekipa elmar4 / 7 / 25 xheroineemogirlx:) nacka89cwaDla Ciebie staranniemilczysz;) patki91gdJa patki91gd*** staranniemilczysz*** staranniemilczyszW kociej kawiarni ... halinam*** staranniemilczysz