NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ;
Naleśniki;
2-jajka
300 g- mąki
200 ml- mleka
300 ml- wody
1/2 łyżeczki- proszku do pieczenia
sól olej
Całość dokładnie miksujemy. Nagrzewamy patelnie przed każdym nalaniem ciasta kilka kropel oleju. Wlewamy ciasto na patelnie ( powinno wyjść około 10 naleśników ) ( patelnie trzymamy pod kątem i ciasto wlewamy od góry ciasto rozprowadzamy po patelni kręcąc nią Emotikon smile ) około 30 sekund na stronę.
Farsz ;
400 g- szpinaku
2 ząbki- czosnku
2 łyżki- śmietany
1 kostka- fety
sól, pieprz
Szpinak wrzucamy na patelnie lekko przesmażamy dodajemy posiekany czosnek, śmietanę, sól, pieprz i dusimy około 5 min pod przykryciem . Fetę kroimy w kostkę .
Naleśniki rozkładamy na nie szpinak i feta. Ja zawinąłem w takie sakiewki i zawiązałem szczypiorkiem ale nie trzeba tak wymyślnie można w każdy inny sposób . Można też dodać przesmażonego kurczaka mielone mięso lub to co lubicie Emotikon smile
Koszt;
Jajka- 0,80 zł
Mąka- 0,40 zł
Mleko- 0,30 zł
Szpinak- 2,50 zł
Śmietana- 0,30 zł
Czosnek- 0,10 zł
Feta- 2,50 zł
Olej- 0,50 zł
Koszt 10 sztuk = 7,40 zł
Koszt 1 porcji = 1,48 zł
Czas przygotowania około; 50 min
Zapraszam po wiecej na fanpeage
Tanio Smacznie Zdrowo Gotowanie Z Sebastianem Piotrowskim
Inni zdjęcia: Catania judgafKo kurdupelpunk1477Boże Ciało patki91gdŻar Egiptu bluebird1150% KSIĘŻYCA *19.06.2025r.* xavekittyx:* patki91gd19.06.2025 evenstar... maxima24... maxima24... maxima24