TAAAK! JADĘ! <3
Jadę na warsztaty taneczne z Kejsą <3 Będę za to dziękowała rodzicom do końca życia!
A z dziszejszego dnia wywnioskowałam, że warto jest być szczęśliwym. O wiele lepiej patrzy się na świat. Tyle, że niestety ktoś potrafi jednym słowem zniszczyć to wspaniałe spojrzenie :/ No ale cóż... przynajmniej do ostatniej lekcji było dobrze ;)
ZA 8 DNI ŚWIĘTA!! <3 *,*
Idę coś przegryźć i odpocząć, a potem nauka, nauka, nauka. MUSZĘ JESZCZE PODCIĄGNĄĆ TEN OSTATNI TYDZIEŃ! ;)
Do usłyszenia :)
FUDGE MARMURKOWE
Słodkie, klejące, dwukolorowe czekoladki. Łatwe do przygotowania i mocno czekoladowe.
Składniki:
- 150g gorzkiej czekolady
- 150g białej czekolady
- 400g słodkiego mleka skondensowanego
Sposób przygotowania:
- Kwadratową formę (o wymiarach 15x 15cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić na bok.
- Mleko skondensowane rozlać po połowie do dwóch niedużych garnków.
- Do jednego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, gorzką czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać do przygotowanej formy i wyrównać powierzchnię łyżką.
- Do drugiego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, białą czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać na masę z gorzkiej czekolady i wyrównać.
- Przy pomocy patyczka do szaszłyków (lub widelca) zrobić szlaczek.
- Formę wstawić na co najmniej 8 godz, a najlepiej na całą noc do lodówki.
- Następnego dnia wyciągnąć masę wraz z papierem z formy. Papier oddzielić od boków czekoladowej masy. Fudge pokroić ostrym nożem w kostkę o wymiarach ok. 2x 2cm.
- Przechowywane w chłodnym miejscu utrzymują się przez około 2 tygodni.
Smacznego. :)