photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 16 GRUDNIA 2013

Fudge marmurkowe

TAAAK! JADĘ!  <3

Jadę na warsztaty taneczne z Kejsą <3  Będę za to dziękowała rodzicom do końca życia! 

A z dziszejszego dnia wywnioskowałam, że warto jest być szczęśliwym. O wiele lepiej patrzy się na świat. Tyle, że niestety ktoś potrafi jednym słowem zniszczyć to wspaniałe spojrzenie :/  No ale cóż...  przynajmniej do ostatniej lekcji było dobrze ;)  

ZA 8 DNI ŚWIĘTA!! <3  *,*

Idę coś przegryźć i odpocząć, a potem nauka, nauka, nauka. MUSZĘ JESZCZE PODCIĄGNĄĆ TEN OSTATNI TYDZIEŃ! ;)

Do usłyszenia :)

 

FUDGE MARMURKOWE

Słodkie, klejące, dwukolorowe czekoladki. Łatwe do przygotowania i mocno czekoladowe.

Składniki:

  • 150g gorzkiej  czekolady
  • 150g białej czekolady
  • 400g słodkiego mleka skondensowanego

Sposób przygotowania:

  1. Kwadratową formę (o wymiarach 15x 15cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić na bok.
  2. Mleko skondensowane rozlać po połowie do dwóch niedużych garnków.
  3. Do jednego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, gorzką czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać do przygotowanej formy i wyrównać powierzchnię łyżką.
  4. Do drugiego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, białą czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać na masę z gorzkiej czekolady i wyrównać.
  5. Przy pomocy patyczka do szaszłyków (lub widelca) zrobić szlaczek.
  6. Formę wstawić na co najmniej 8 godz, a najlepiej na całą noc do lodówki.
  7. Następnego dnia wyciągnąć masę wraz z papierem z formy. Papier oddzielić od boków czekoladowej masy. Fudge pokroić ostrym nożem w kostkę o wymiarach ok. 2x 2cm.
  8. Przechowywane w chłodnym miejscu utrzymują się przez około 2 tygodni.

Smacznego. :)

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika kuchenne.