Tak na szybko, prosto a zarazem z dobrym smakiem 😊 Bo kto by chciał w takich upałach stać za długo przy garach ?! 😅 No chyba nikt! Więc tu pomysł na obiad, lunch lub kolację 🤩
Składniki:
Makaron wg uznania
1/2 cebuli białej
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
1/2 łyżki masła klarowanego
200-250g liści szpinaku świeżego lub mrożonego
Kilka sztuk suszonych pomidorów (opcjonalnie)
1/3 szklanki śmietanki do gotowania (17 lub 30%)
Trochę startego parmezanu
Przygotowanie:
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Szpinak opłukaj i odcedź. Na patelni na oliwie i maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dopraw solą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż 5-7 minut. Dodaj szpinak i suszone pomidory i mieszając podgrzewaj przez kilka minut, aż szpinak zwiędnie. Wlej śmietankę, dopraw pieprzem i solą, całość zagotuj. Dodaj parmezan.
Podawaj z makaronem.
24 LUTEGO 2020
30 STYCZNIA 2020
8 STYCZNIA 2020
5 STYCZNIA 2020
27 GRUDNIA 2019
17 GRUDNIA 2019
14 GRUDNIA 2019
12 GRUDNIA 2019
Wszystkie wpisyphotoblog
12 MAJA 2016
Inni zdjęcia: 323 przezylemsmierc;) patkigdJa patkigd;) patkigd:* patkigdJa patkigdZimowo patkigdJa patkigdW lesie patkigdNa zamku patkigd