photoblog.pl
Załóż konto

Dynia jest niesamowicie uniwersalnym warzywem. Można ją przygotować zarówno na słodko jak i na słono. Zawsze smakuje wyśmienicie! Tym razem chcemy przedstawić Wam pomysł na kremowe, dyniowe pesto z orzeszkami pinii oraz szpinakiem :D Uczta dla kubków smakowych!

 

Składniki:
250 gr upieczonej dyni hokkaido (ok 1/2 małej dyni)
3/4 szklanki orzechów do pesto / 1/4 szklanki do podsmażenia na patelni.
1 ząbek czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek
kilka kropel soku z cytryny
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
Sól, pieprz
Garść szpinaku
Makaron typu spaghetti

 

Przygotowanie:

Do blendera przełóż orzechy i krótko zblenduj. Dodaj obrany czosnek, upieczoną dynię bez skóry, sok z cytryny oraz przyprawy. Całość blenduj aż składniki się połączą. Makaron ugotuj al dente. Na suchej patelni podsmaż orzechy pinii i odłóż na bok do naczynia. Na maśle duś szpinak aż zmięknie, dodaj pesto i wymieszaj. Na patelnie dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. Podawaj na ciepło, posypując podsmażonymi orzechami pinii. U nas jako dodatek brokuł gotowany na parze

Dodane 8 STYCZNIA 2020
328

Wpisy obserwowanych

Nowy wygląd fotoblogów

photoblog

12 MAJA 2016

7

Facebook fanpage

Informacje o kasiatomaszrezepte


Inni zdjęcia: Sezon na bujanie rozpoczęty nacka89cwa;) damianmafiaKoncert Skolima płatny nacka89cwaW sumie nic ciekawego judgafMoje piękności patkigdMoja zołza patkigdDzień dziecka patkigdSynuś nacka89cwaNa końcu świata bluebird11Dzień dobry patusiax395