Jak widać już nie ma połowy :) Mamusia zajada, wzieła nawet do pracy bo na prawdę pyszneeeeee. Polecam dodać doatki jeśli macie - orzeczy,suszone owoce. Ciasto wygląda jakby miało polewę - nie, nie ma.
280 g czerwonej fasoli z puszki
- 3 łyżki kakao naturalnego
- 2 łyżki oliwy
- 4 jajka
- 1 banan
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżeczki cynamonu
- szczypt soli
- masło do nasmarowania tortownicy
PRZEPIS:
Fasolę rozgnieć widelcem lub zmiksuj na gładką masę, połącz ze składnikami i zmiksuj na jednolita masę. Przełóż do nasmarowanej tłuszczem formy ( przepis na tortownicę o średnicy 15cm), piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 min. Po wyjęciu odstaw brownie do ostygnięcia.