photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 3 LUTEGO 2012

Ryż w cieście z warzywami

Czas przygotowania: 30-40 min

Pochodzenie przepisu: knajpa azjatycka w Krakowie

 

Składniki:

(na 2 porcje)

torebka ryżu

mała cebula

mała marchew

pół puszki kukurydzy

olej

2 jajka

sól, pieprz, papryka w proszku,

curry, oregano, bazylia

 

Przygotowanie:

Ryż gotujemy, marchew kroimy w słupki, cebulę w pióra. Cebulę podsmażamy na oleju (długość smażenia zależna wyłącznie od upodobań, zawsze jest smaczne;)), następnie wrzucamy kolejno, w odstępach, w międzyczasie mieszając: marchew, kukurydzę i ryż. Po chwili wbijamy 2 jajka, mieszamy tak, żeby jajka w całości się usmażyły, dodajemy przyprawy i, jeżeli potrawa jest zbyt sucha, dodajemy jeszcze odrobinę oleju. Gotowe

 

 

Smacznego!