Była tak dobra, że nawet nie zdążyłam zrobić lepszego zdjęcia :P
Czas przygotowania: 30-40 min
Pochodzenie przepisu: własny pomysł
Składniki:
pół dużej cukinii,
około 10 ziemniaków,
1 marchewka,
olej lub masło,
1 kostka bulionu warzywnego,
śmietana 18%,
sól, pieprz,
curry
Przygotowanie:
Ziemniaki i marchewkę obieramy, a następnie wraz z cukinią ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie dodajemy do nich tłuszcz i smażymy przez jakiś czas na patelni, dodając przyprawy. W garnku na zupę przygotowujemy bulion (niewielka ilość wody, ponieważ krem powinien wyjść gęsty). Do gotującego się wrzucamy warzywa z patelni i gotujemy około 20 minut. Gdy warzywa będą już miękkie, zdejmujemy garnek z gazu i wszystko miksujemy blenderem. Następnie dodajemy śmietanę. I gotowe ;)
Smacznego!
Uwaga: Wszystkie zdjęcia i teksty przepisów są mojego autorstwa ;)