photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 8 SIERPNIA 2013

Spaghetti w sosie szpinakowym

Oczywiście podaję przepis na sam sos - polecam nawet tym, którzy za szpinakiem nie przepadają ;)

 

Czas przygotowania:  10- 15 min

Pochodzenie przepisu: mama Wojtka

 

Składniki:

szpinak - ja używam tego mrożonego,
mały kubeczek śmietany 12% lub 18%,
jedno opakowanie serka topionego,
sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Zaczynamy od roztopienia szpinaku na patelni i przygotowania wg zaleceń na opakowaniu. Kiedy szpinak będzie już podgrzany, dodajemy śmietanki; w zależności, jak mam go dużo - pół kubka albo cały - im więcej śmietany, tym rzadszy sos. Po wymieszaniu dodajemy serek topiony i cały czas mieszamy. Kiedy serek się już rozpuści, dodajemy przyprawy. Gotowe! :)

 

 

Smacznego!

 

 

Uwaga: Wszystkie zdjęcia i teksty przepisów są mojego autorstwa ;)