Czas przygotowania: 20 min (+ co najmniej godzina na schłodzenie)
Pochodzenie przepisu: własny pomysł
Składniki:
(Na 2 porcje)
1kg arbuza - może być trochę mniej,
2 pomarańcze,
duże jabłko,
cytryna
Przygotowanie
Małe kawałki arbuza wkładamy do garnka lub miski i miksujemy blenderem, lub też w sokowirówce. Następnie wkładamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Z jabłka odkrawamy 4-6 plastrów i układamy po 2-3 na dnie wąskich miseczek lub szerokich szklanek, takich jak ta na zdjęciu. Pomarańcze dzielimy na cząstki, które następnie ustawiamy na jabłkach. Do szklanek/ miseczek wlewamy schłodzony sok z arbuza, a na górze układamy plasterek cytryny.
Smacznego!
Uwaga: Wszystkie zdjęcia i teksty przepisów są mojego autorstwa ;)
Inni użytkownicy: paczeolihebygunmagda2025aikata13veryverydreamluko1995mateuszkaminiarzopplpagangodpatiizdoongmailcomlukas19956
Inni zdjęcia: 2025.07.24 photographymagicGothic lastdaylight:) dorcia2700Frigo [fr.]. ezekh114Bicie piany. ezekh114Cnotliwość drogowa. :-) ezekh114;) patrusia1991gdChruszczyki purpleblaack:* patrusia1991gd;) patrusia1991gd