photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 23 LUTEGO 2015

zupa forszmak

Składniki:

* 1 kg piersi z kurczaka
* 0,5 kg pieczarek
* 1 cebula
* 200 gram koncentratu pomidorowego
* 250 gram śmietany 18%
* 1 marchew
* 1 pietruszka
* 3 litry wody

Wykonanie:

Pierś pokroić tak jak sie kroi mięso na flaki (paski), opruszyć mąką i podsmażyć na złoty kolor. Posypać wegetą i pieprzem do smaku. 
Pieczarki pokroić w paseczki i poddusić.
W garnku zagotować wode i wrzucić mięso podsmażone, podsmażone pieczarki i startą marchewke z pietruszką.

Podsmażyć na oleju cebule pokrojoną w kosteczkę i dodać do niej koncentrat i też chwile podsmażyć. 

Wyłożyć do garnka. 
Zagotować zupe.

Doprawic do smaku (jak za gęste dolać wody). 

Dodać śmietane rozmieszaną z częścią wywaru (żeby nie porobiły się grudki).

Można posypać pietruszką.

Smacznego :) 

Informacje o smakowite


Inni zdjęcia: dream artsidus... itaaan... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24:) dorcia2700... maxima24