Składniki:
* 1 kg piersi z kurczaka
* 0,5 kg pieczarek
* 1 cebula
* 200 gram koncentratu pomidorowego
* 250 gram śmietany 18%
* 1 marchew
* 1 pietruszka
* 3 litry wody
Wykonanie:
Pierś pokroić tak jak sie kroi mięso na flaki (paski), opruszyć mąką i podsmażyć na złoty kolor. Posypać wegetą i pieprzem do smaku.
Pieczarki pokroić w paseczki i poddusić.
W garnku zagotować wode i wrzucić mięso podsmażone, podsmażone pieczarki i startą marchewke z pietruszką.
Podsmażyć na oleju cebule pokrojoną w kosteczkę i dodać do niej koncentrat i też chwile podsmażyć.
Wyłożyć do garnka.
Zagotować zupe.
Doprawic do smaku (jak za gęste dolać wody).
Dodać śmietane rozmieszaną z częścią wywaru (żeby nie porobiły się grudki).
Można posypać pietruszką.
Smacznego :)
Inni zdjęcia: dream artsidus... itaaan... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24:) dorcia2700... maxima24