photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 11 SIERPNIA 2010

.

            Kotlety z ziemniaków z sosem czosnkowym 

Potrzebujemy:


- ugotowane ziemniaki

- 1 jajko

- mąka ziemniaczana

- ser żółty 

- pieprz

- vegeta

- bazylia

- oregano

- bułka tarta

- olej

Sos

- 200 g majonezu

- 200 g śmietany

- 3-4 ząbki czosnku

- sól

- pieprz

- cukier

- ostra papryka

- zioła



- Ugotowane ziemniaki włożyć do miski, podzielić na ćwiartki, jedną ćwiartkę wyciągnąć i w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Wbić jajko, dodać przyprawy i starty ser ( wg uznania). 

- Zagnieść ciasto jak na kluski, formować okrągłe kotleciki ( średnica 7-8 cm), obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor oleju.

- Czosnek przecisnąć przez praskę, następnie połączyć z majonezem, śmietana i przyprawami. Podawać do kotletów.


SMACZNEGO 

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika przysmak.