photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 6 SIERPNIA 2010

.

              Sałatka nicejska  

Potrzebne jest: 

- 1 duża czerwona cebula 

- 1 duża zielona papryka

- 1 szklanka zielonych lub czarnych iliwek

- 2-3 szklanki małych pomidorków

- 2 szklanki zielonej fasolki szparagowej

- 4 jajka ugotowane na twardo

- 1/3 szklanki majonezu

- 1 puszka tuńczyka w oliwie

- 1 puszka anchios

 

Na sos:

- 2 łyżki siekanego czosnku

- 1  łyżeczka musztardy Dijon

- szczypta soli

- szczypta świeżo mielonego pieprzu

- kilka kropel czerwonego lub białego octu winnego

- 1/5 szklanki oliwy

 

 

- Obraną cebulę poszatkować na cienkie plastry. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać oliwki, pomidorki i zblanszowaną ostudzoną fasolkę. Włożyć tuńczyka z oliwą. Dodać anchois. Jajka pokroić i wymieszać z sałatką.

- Składniki na sos połączyć. Dodać do sałatki i wymieszać.

 

 

SMACZNEGO 

 

 

* Potrawę, można przygotować w 25 minut. Przepis, który jest podany, jest na 4 porcje.

 

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika przysmak.

Informacje o przysmak


Inni zdjęcia: ;) virgo123... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24Końskie trzęsawisko bluebird11... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24