photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 17 SIERPNIA 2010

.

               Sorbet limonkowy

Potrzebujemy :


- 600 ml wody

- 1,5 szklanki cukru

- skórka starta z 4 limonek 

- sok z 10 limonek

- posiekana mięsta

- owoce



- Wodę z  cukrem zagotować. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i wrzucić startą skórkę z limonek. Całość gotować jeszcze przez 2-3 minuty. Następnie dolać sok z limonek, posiekaną mięte i wymieszać. Całość ostudzić, potem na 2-3 godziny wstawić do lodówki i mocno schłodzić. Schłodzony (ale nie zamrożony) sorbet należy kilkakrotnie miksować, żeby uzyskać drobnoziarnistą masę. Zamrozić. Wyjąć z zamrażalnika na 10-15 minut przed podaniem. Udekorować ulubionymi owocami.


SMACZNEGO  

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika przysmak.