Czas przygotowania: ok. 40 min
Pochodzenie przepisu: internet
Składniki:
pół szklanki kuskus
pół szklanki soczewicy
sól, pieprz
olej
cebula
mąka pszenna
bułka tarta
bulion warzywny
Przygotowanie:
Soczewicę gotujemy w 1,5 szklanki osolonej wody aż zmięknie. Kuskus zalewamy gorącym bulionem warzywnym i odstawiamy na 5 minut. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Ostudzone soczewicę i kuskus mieszamy w misce, dodajemy mąki tak, aby powstała dość zwarta masa (jednak nie za dużo, aby nie wyszły zbyt twarde), dodajemy cebulę, przyprawy i wszystko ponownie mieszamy. Następnie formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Smacznego!
Uwaga: Wszystkie zdjęcia i teksty przepisów są mojego autorstwa ;)