Czas przygotowania: 20 min
Pochodzenie przepisu: z głowy
Składniki:
banany
mąka
woda
cynamon
olej
bakalie do dekoracji
Przygotowanie:
Mąkę mieszamy z wodą tak, żeby uzyskać nie za gęstą i nie za rzadką konsystencję. Na patelni rozgrzewamy dość dużą ilość oleju (tak, żeby banany mogły się zanurzyć do połowy). Banany przekrawamy w poprzek na pół, a następnie jeszcze raz na pół, tym razem wzdłuż. Maczamy je w mące z wodą i wkładamy na rozgrzany olej. Obsmażamy z obu stron - uwaga, ciasto, mimo smażenia będzie i tak bardzo jasne. Następnie wykładamy banany na półmisek, posypujemy cynamonem i dekorujemy bakaliami :)
Smacznego!
Uwaga: Wszystkie zdjęcia i teksty przepisów są mojego autorstwa ;)
Inni zdjęcia: Nad morzem slaw300Ja patrusia1991gd:) nacka89cwaDzwoniec jerklufoto... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24