Mini-rolady z mięsa mielonego z camembertem
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego,
- 1 duża cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżka musztardy,
- 1 łyżeczka chili,
- 1 jajko,
- 2 łyżki bułki tartej + do panierowania
- przyprawy: sól, pieprz,
- plastry sera camembert (grubość ok. 0,5 cm)
Przygotowanie:
Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem, chili, musztardą, pokrojoną w drobną kostkę cebulą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszystko dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy placki, na które nakładamy plastry sera i przykrywamy mięsem. Dobrze sklejamy, panierujemy w bułce tartej i smażymy.
Surówka:
Pokrojona sałata lodowa, papryka czerwona i cebula plus sos sałatkowy grecki.