photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 10 STYCZNIA 2015

ryba z ananasem

W święta spróbowałam u siostry rybe w wydaniu na słodko i powiem Wam, że przepadam za Nią od tamtej pory, wziełam przepis i oto jest :)

Składniki:

* 1 kg ryby (miruna)
* 1 ketchup pikantny (500g)
* 2 papryki surowe najlepiej czerwone
* 1 cebula
* 1 puszka ananasa

Wykonanie:

Rybę obtoczyć w mące z wegetą, a potem w jajku rozbitym. Usmażyć i wystudzić.
Sos: pokroić ananasa i wraz z sokiem przełożyć do miski. Dodać ketchup. Cebule lekko podsmażyć i dodać do miski. Papryke pokroić w słupeczki i wszystko wymieszać. 
Przekładać sos z zimną rybą warstwami. 

Smacznego :)