Ozdobiony świeżymi borówkami i czarnymi porzeczkami :) Pyszny, ubite białka nadawały puchatość, ale były lekko wyczuwalne w masie serowej, lekki, ale ciagle dosc zwarty :)
Spód:
biszkopt/ kruche casto/ spód ciasteczkowy
Masa:
230 g budyniu waniliowego bądź śmietankowego
1500 g twarogu tłustgo
370 g cukru
870 g jajek (osobno żółtka i osobno białka)
Ser mieszać (świdrami w mikserze bądź płaskim mieszadłem) z żółtkami i cukrem około 4 minut, dodać budyń mieszać do połączenia składników, ubić białka i dodać je mieszajac juz łyżka do masy. Wylac na foremkę.
Piec w 160C przez 70 minut, w kapieli wodnej (pod sernikiem ułozyc blaszkę z wrzącą wodą, badż na najnizszej pólce piekarnika połozyc brytwanke z wrzaca woda)
Udekorować owocami.
Smacznego!