Jabłka skutecznie walczą z cholesterolem
Wystarczy każdego dnia zjeść 1-2 duże jabłka, by obniżyć stężenie cholesterolu o kilka procent i znacznie zmniejszyć ryzyko zawału. Jabłka dostarczają sporo błonnika.
Jabłka są eliksirem młodości, pomagają schudnąć, wspierają układ odpornościowy, nie wywołują alergii, odżywiają mózg, dbają o nasze zęby, a do tego wybornie smakują :-))
Antonówki, malinówki, szare renety, kosztele, rubiny, lobo, papierówki... Kwaskowe i bardziej słodkie. Aromatyczne, przypominające smakiem gruszki... Naprawdę jest w czym wybierać. Smacznego! I na zdrowie!
Ja uwielbiam te kwaskowe..., ale smakiem mojego dzieciństwa były kosztele, dziś już rzadziej spotykane ;)
23 CZERWCA 2017
17 CZERWCA 2017
8 CZERWCA 2017
19 MAJA 2017
19 MAJA 2017
19 MAJA 2017
19 MAJA 2017
10 MAJA 2017
Wszystkie wpisyphotoblog
12 MAJA 2016