photoblog.pl
Załóż konto

Jabłka skutecznie walczą z cholesterolem

Wystarczy każdego dnia zjeść 1-2 duże jabłka, by obniżyć stężenie cholesterolu o kilka procent i znacznie zmniejszyć ryzyko zawału. Jabłka dostarczają sporo błonnika.

 

Jabłka są eliksirem młodości, pomagają schudnąć, wspierają układ odpornościowy, nie wywołują alergii, odżywiają mózg, dbają o nasze zęby, a do tego wybornie smakują :-))

Antonówki, malinówki, szare renety, kosztele, rubiny, lobo, papierówki... Kwaskowe i bardziej słodkie. Aromatyczne, przypominające smakiem gruszki... Naprawdę jest w czym wybierać.  Smacznego! I na zdrowie!

 

Ja uwielbiam te kwaskowe..., ale smakiem mojego dzieciństwa były kosztele, dziś już rzadziej spotykane ;)

 

Dodane 17 CZERWCA 2017 , exif
56
Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika obserwujac.