photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 23 MAJA 2013

Croquembouche

Składniki
ilość sztuk: 1 croquembouche tower
  • Ptysie:
  • 250 ml wody
  • 100 g masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 150 g mąki pszennej
  • 4 jajka
  • Creme patissiere:
  • 2 jajka
  • 85 g cukru
  • 1 kropla ekstraktu waniliowego
  • 40 g skrobi kukurydzianej
  • 500 ml mleka
  • 1 kartonik (150 ml) dobrze zmrożonej śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • sok z 1 cytryny
  • Karmel:
  • 250 g cukru
  • 1 łyżeczka wody
  • 1 łyżka soku z cytryny
Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika maken.