źródło: rustykalnakuchnia.blogspot.com
Składniki:
200 g pokruszonych ciasteczek
100 g masła, roztopionego
4 łyżki Nutelli
4 łyżki kajmaku
200 ml mleka
200 g masła
200 g cukru
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
400 g mleka w proszku
100 g orzechów laskowych
100 g białej czekolady
100 g gorzkiej czekolady
50 ml mleka
Przepis:
Ciasteczka wymieszać z masłem i Nutellą i wyłożyć na spód tortownicy. Mleko, masło, cukier i ekstrakt zagotować i wystudzić. Do ostudzonego wmiksować mleko w proszku. Na spód wyłożyć połowę kremu, na to kajmak i potem resztę kremu. Na wierzchu, gdy krem zastygnie, rozsmarować czekolady roztopione z mlekiem i z dodanymi orzechami.
!Ciasto meeega słodkie, tylko dla prawdziwych cukrowych twardzieli!