photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 10 STYCZNIA 2015

Tarta czekoladowa

źródło: ja!

 

Składniki

200 g ciasteczek

11 łyżek roztopionego masła

 

słoiczek dżemu brzoskwiniowego

 

400 ml kremówki

200 ml mleka

80 g cukru (paczuszka cukru waniliowego i reszta cukru trzcinowego)

2 jajka

300 g gorzkiej czekolady

 

Przepis:

Ciasteczka pokruszyć na drobno i wymieszać z masłem. Wyłożyć nimi formę do tarty (spód i brzegi) i podpiec 5 min. w 170 stopniach Celsjusza. Gdy trochę przestygnie rozsmarować dżem.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę z mlekiem i cukrem podgrzewac na małym ogniu i gdy zacznie się pienić zdjąć z palnika i dodać czekoladę. Mieszać aż się ładnie połączy. Dodać jajka i zmieszać do ustworzenia jednolitej masy.

Wylać delikatnie masę na spód i piec 50 minut w 170 stopniach Celsjusza aż wierzch będzie ścięty.

 

 

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika dulcedeleche.

Informacje o dulcedeleche


Inni zdjęcia: Spider Man naciazeratoxaBańki mydlane jotbe69Bociek. Miłego dnia jotbe69Zachód słońca naciazeratoxaŚlepowron (młody) slaw300Ryga FC - Śląsk Wrocław wroclawianinLegia Warszawa - Śląsk Wrocław wroclawianinRaków Częstochowa - Śląsk Wrocła wroclawianinOpava - Śląsk Wrocław wroclawianinPiast Gliwice - Śląsk Wrocław wroclawianin