photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 22 LISTOPADA 2012

pchła, która biegnie

przekładając potrawę na półmisek

należy uwzględnić jej cechy estetyczne

i zestawić je z rysami wzorniczymi zastawy.

 

daleko nie wystarczającym, jak również poniekąd uwłaczającym jest:

napacianie, bądź też naciupcianie jadła vel papu na michę.

 

wypiek nakładany na talerzyki winien wytworzyć z nimi mentalno-estetyczne związki obyczajowe.

 

zadaniem salaterki jest tworzyć tło, a zarazem dopełnienie dania.

 

sos powinien miękko okalać pieczeń.

 

herbata z rozkoszą wypełniać brzegi filiżanki.

 

dzbanek należy dobrać tak, aby wygięciem ucha  i dzióbka symbolizował ekscytację gospodarza podejmującego przybywających w przyjaznych progach swego zacisznego domostwa. 

 

trunki niech zajmują należne im miejsce w adekwatnie dobranych kieliszkach, łyżki subtelnie gładzą tafle zup, a noże kroją bez zająknięcia.

 

abyśmy godnie tworzyli nastrój podniosły. jakże to nieodzowne.

 

w następnym odcinku: krótka lekcja makijażu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarze

zizuzi a czy padło już słowo ekstaza? czy padło już, że fajans jednako z porcelaną chińską winien połyskiwać ekstatycznie poniżej dekoracyjnego liścia sałaty? gdybym tak umiała się nauczyć na pamięć, to bym może gotowała sobie jednak te obiady...
27/11/2012 10:51:37

Informacje o dominikowicze


Inni zdjęcia: Today quenPrzejście przez Bazar bluebird11Kwiecie. ezekh114Buzi milionvoicesinmysoulTypowa zabudowa. ezekh114Daleka droga bluebird11... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24