(piękne nogi. : O)
Oto co dziś znalazłam. :D
Sałatka z kurczakiem i szpinakiem 2 porcje po 300 kcal
Składniki:
" Szpinak świeży opakowanie 200 g (zamiast szpinaku możesz użyć sałatę)
" Pieczarki 70 g (3-4 sztuki)
" Filet z kurczaka 200 g
" Migdały w plasterkach 40g (4 płaskie łyżki)
" 3 cebulki dymki
" Pół łyżki musztardy
" Pół łyżki octu z białego wina
" Ząbek czosnku
" Sól, pieprz
" Szczypta gałki muszkatołowej
" Pół łyżeczki brązowego cukru
" Kostka rosołowa
Przygotowanie:
Kurczaka ugotuj w bulionie z kostki rosołowej, ostudź i pokrój w cienkie paski. Migdały podsmaż na suchej patelni uważając, aby się nie przypaliły. Pieczarki umyj i pokrój w cienkie plasterki, skrop sokiem z cytryny. Dymki posiekaj, wymieszaj z umytymi i osuszonymi liśmi szpinaku, dodaj kurczaka i migdały. Z oliwy, octu, łyżki wody, czosnku cukru i przypraw zrób sos i polej nim sałatkę.