(Śliczne szorty <3, bardzo ładne nóżki.)
Wybaczcie, że troszkę tu nie wchodziłam, ale ostatnio
masakrycznie się czuję.
Może to przede wszystkim dlatego , że nie
mogę się zmobilizować i że mam za mało siły wewnętrznej?
Nie wiem. Źle mi.
A z moim miśkiem zobaczę się dopiero jutro...
no cóż. ;(
Jakiś przepisik.
Kotlety rybne
Mięso ryb stanowi cenne źródło witamin i białka. Dlatego jedzmy je jak najczęściej.
Czas przygotowania: 60 minut
Porcja: dla 4 osób
Kaloryczność: 360 kcal porcja
Składniki:
# 70 dag mrożonego fileta z mintaja
# 1 mała cebula
# 2 łyżki bułki tartej
# 4 jajka
# sól
# pieprz
# 2 szklanki skruszonych płatków kukurydzianych
# olej
# kilka gałązek kopru
Sposób przygotowania:
Trzy jajka ugotować na twardo. Następnie zalać je zimną wodą. Ostudzone jajka obrać ze skorupek.
Cebulę obrać z łupiny i pokroić na ćwiartki. Ryby rozmrozić i dokładnie odsączyć z wody. Następnie zmielić razem z cebulą.
Do zmielonej ryby dodaj surowe jajko i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszaj, po czym dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pod koniec dodaj pokrojone w kostkę jajka i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Z uzyskanej masy uformować kulki, a następnie je spłaszczyć. Kotlety o panierować w płatkach kukurydzianych.
O panierowane kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
Usmażone kotlety rybne przełożyć na talerze.
Gotową potrawę można serwować udekorowaną pojedynczymi gałązkami kopru.