photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 10 MARCA 2010

Grochówka

Grochówka - ( z łac. groc - żelazko, howke - rzodkiewka). Tworzona jest z suchej wody z dodatkami grzybów rybnych. Pochodzi z austali mezopotamskiej, a dokładnie z rejonów Arczimaczipierdaczi. Znaleziona została na drzewie bananowym w 1319 przez Gradusa Pierdusa III syna ojców matki swojej babci stryjecznej od strony ojca chrzesnego swojego brata Pierdusa Odbytusa VI. Rok 1912 był przełonowym rokiem w histori grochówki bo to własnie wtedy po 124 latach odzyskali niepodległość i od tamtego czasu istnieje jako osobna potrawa (wczesniej była dodawana do innych np. Plackogrochowa, Grochówomasło). 124 lata wczesniej: masło, rzodkiewka i placki dokonały rozbioru gróchówki. Rozdzieli ją na częsci i podzielili między siebie. Masło dostało wode i jabłka, rzodkiewka dostała marchewka i poziomki lecz najlepszą część otrzymały placki - talerz ! Zapomnieli oni jednak o boczku, który został nie ruszony i mimo że zajeło mu to 124 lata zbudował armie - U.S Food Army i wywalczył odzyskane części utraconych. Od tej pory grochówka ciągle sie rozwija. W 1987 weszła na giełde i z powodzeniem się na niej utrzymuje. Nawet wystawili swoją drużynę na olimpiade zimową w Kongo w 1994. Zdobyli na niej 12 medali. Przegrali tylko w zjeździe na margarynie oraz w wyścigu na szynce na 1500m.

Komentarze

~Babcia fuuuj,to wygląda choby ktoś tam narzigoł ;c
25/03/2010 20:28:51