photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 2 MARCA 2010

Golonko

Golonko - inaczej są to rozgotowane pięty bobra. Golonko może być koloru brazowego ( golonko przypieczone ) czerwonego ( nie swieze piety ) oraz koloru zajebistego. W smaku przypomina masło ale czuć takze smak sera oraz delikatnie pasztet. Przygotowanie golonko jest to trudna sprawa. Pierw trzeba znalezc i złapać bobra co nie jest proste, bo podobno siedzi on razem ze świstakiem i zawija w sreberko a nastepnie trzeba rozgotowac mu pięty Rozgotowane pięty mają także opcje lecznicze. Kładzie sie je na zamknięte oczy i po 5 min kolana przestają nas bolec. Do golonka można także przystawiać dużo dodatków ( tak jak na zdj powyżej : jądra wiewiórki, czerwony banany, oraz liście z paproci mandżurskiej. ) Czarna kuleczka w mięsie oznacza że wygrało sie nagrode w plebistydzie "Pięty roku". Co roku tylko jedne golonko wyposażone zostaje w taka kuleczke a zwycięzca otrzymuje bilet w jedna strona do iraku.