Photoblog.pl

Załóż konto

MyPhotoBlog 

2012/02/11   

Cucumber Kimchi

« następne   poprzednie »
Cucumber Kimchi

Kimchi ogórkowe, taka wariacja tradycyjnego kapuścianego kimchi  Jednakże pomimo wspólnej nazwy różni się ono trochę od tradycyjnego kimchi. Po pierwsze przygotowuje się go troszkę inaczej, są drobne róznice. Po drugie nie wymaga ono długotrwałego kiszenia. Tradycyjne kimchi najlepsze jest po trzech tygodniach, zaś ogórkowe kimchi można już pałaszować po 1-2 dniach od momentu przyrządzenia 

 

***

Jakby się ktoś zainteresował, ogórkowe kimchi zrobiłam według tego przepisu: http://drbenkim.com/how-to-make-cucumber-kim-chi.htm

Brak komentarzy
Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika skalamitka.

Najnowsze wpisy

Cucumber Kimchi

 

At least is friday

 

Fried Kimchi Rice (+przepisy)

 

Kimchi Pancake

 

Pan na osiołku

 

Ingreja S.Domingos

 

Armamar

 

Zegar bez wskazówek

 

Wszystkie wpisy