photoblog.pl
Załóż konto
Dodane 11 LUTEGO 2012
635
Dodano: 11 LUTEGO 2012

Cucumber Kimchi

Kimchi ogórkowe, taka wariacja tradycyjnego kapuścianego kimchi  Jednakże pomimo wspólnej nazwy różni się ono trochę od tradycyjnego kimchi. Po pierwsze przygotowuje się go troszkę inaczej, są drobne róznice. Po drugie nie wymaga ono długotrwałego kiszenia. Tradycyjne kimchi najlepsze jest po trzech tygodniach, zaś ogórkowe kimchi można już pałaszować po 1-2 dniach od momentu przyrządzenia 

 

***

Jakby się ktoś zainteresował, ogórkowe kimchi zrobiłam według tego przepisu: http://drbenkim.com/how-to-make-cucumber-kim-chi.htm

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika skalamitka.

Informacje o skalamitka


Inni użytkownicy: paczeolihebygunmagda2025aikata13veryverydreamluko1995mateuszkaminiarzopplpagangodpatiizdoongmailcomlukas19956


Inni zdjęcia: Frigo [fr.]. ezekh114Bicie piany. ezekh114Cnotliwość drogowa. :-) ezekh114;) patrusia1991gdChruszczyki purpleblaack:* patrusia1991gd;) patrusia1991gdJa nacka89cwaWieczór nad jeziorem andrzej73... maxima24