Kimchi ogórkowe, taka wariacja tradycyjnego kapuścianego kimchi Jednakże pomimo wspólnej nazwy różni się ono trochę od tradycyjnego kimchi. Po pierwsze przygotowuje się go troszkę inaczej, są drobne róznice. Po drugie nie wymaga ono długotrwałego kiszenia. Tradycyjne kimchi najlepsze jest po trzech tygodniach, zaś ogórkowe kimchi można już pałaszować po 1-2 dniach od momentu przyrządzenia
***
Jakby się ktoś zainteresował, ogórkowe kimchi zrobiłam według tego przepisu: http://drbenkim.com/how-to-make-cucumber-kim-chi.htm
Inni użytkownicy: paczeolihebygunmagda2025aikata13veryverydreamluko1995mateuszkaminiarzopplpagangodpatiizdoongmailcomlukas19956
Inni zdjęcia: Frigo [fr.]. ezekh114Bicie piany. ezekh114Cnotliwość drogowa. :-) ezekh114;) patrusia1991gdChruszczyki purpleblaack:* patrusia1991gd;) patrusia1991gdJa nacka89cwaWieczór nad jeziorem andrzej73... maxima24