Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem
Składniki (dla 2 osób):
Wykonanie:
Piersi rozbić dość cieniutko. Oprószyć z każdej strony solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać zmiażdżony czosnek i lekko podsmażyć. Dodać szpinak i poddusić go aż "zwiędnie" i zrobi się miękki, lekko osolić. Wystudzić go lekko. Na każdej piersi ułożyć szpinak, posypać ją tartym serem (na każdą pierś 2-3 łyżki) a następnie zwinąć jak roladkę. W jednej miseczce roztrzepać jajko, do drugiej wsypać bułkę tartą. Roladki najpierw zanurzyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aby roladki upiekły się też w środku. Podawać z ryżem lub ziemniakami i Waszą ulubioną sałatką.
Smacznego!
Jest tu ktoś kto uwielbia szpinak? Ja niestety nie za bardzo ale to wygląda strasznie pysznie, nic tylko robić :D