photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 31 MARCA 2013

Świątecznie ;-)

Pora na coś słodkiego, co?

Na święta postanowiłem pójść krok dalej i nie piec mojego piernika, ale np. karpatkę xD. Muszę przyznać, że pomimo, że może nie wygląda na najlepszą karpatkę na świecie to nią jest!!  Mamy 1szy dzień świąt a tu już nie ma 3/4 i sie zastanawiam, kto mi ją ciągle podjada. Kolejne ciasto, które wyszło mi idealnie i pragnę się tutaj pochwalić a przy okazji wymienić kilka uwag, na które możecie zwrócić uwagę.

1. Te 30min pieczenia podawane w przepisach a co gorsza- NA PUDEŁKU KREMU!!!!, wcale nie oznacza, że trzeba trzymać ją w piecu tak długo. Jak widać, że ładnie wygląda( złocisty kolor) to wyjmujemy a nie czekamy tyle co pisze na przepisie, chyba że lubimy pieczonki ;)

2. Jak ciacho wyrabiamy z mąką na gazie to ten gaz w tym wyrażeniu oznacza poza gazem od pana Putina, także prędkość z jaką trzeba mieszać, bo jak nie to przypalimy nasz garnek ;)

3. Jak studzimy ciacha albo naszego "budynia" to polecam wstawić do lodówki, troche paruje ale wystarczy około 5 min i można dalej robić ;p

4. Nie sypiemy pudrem zaraz po zrobieniu tylko po około dwóch godzinach siedzenia w lodówce bo się rozpłynie i go nawet nie zauważycie ;)

W przyszłości popieczemy jeszcze troche bo się powoli wciągam xD

P.S.:  Polecam jak ktoś słucha drum&bass:

 

http://www.youtube.com/watch?v=wXGJUg_QEAA

Komentarze

ewphotography trochę nie kształtna, jakaś płaska ale i tak kawałek chcę ^^
P.S.
Pamiętaj, że w sobotę jesteśmy umówieni ^^
31/03/2013 12:27:12
mateusz291 Ty, ale na co bo zapomniałem :D?
31/03/2013 12:41:14
ewphotography idziemy pić ^^
31/03/2013 12:54:06
Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika mateusz291.

Informacje o mateusz291


Inni zdjęcia: Do mycia szyb. ezekh114Nie płacz przyjacielu bluebird11Znane. ezekh114Dzisiejsza TĘCZA (15.05.2025r.) xavekittyxBizu vullgaris:) dorcia2700Jaśmin pachnie i w niepogodę. halinam;) vullgarisWiosenne pazy milionvoicesinmysoulPierwiastek piżma kronikakruka