Przepis Na Najlepszy Deser ^^
Galaretka z granatem:
" 3/4 łyżeczki żelatyny w proszku
" 2 łyżeczki ciepłej wody
" 1/4 szklanki (60 ml) soku z granatu (czytaj uwagi poniżej)
" 2 łyżki wyłuskanych ziarenek z granatu
" 2 łyżki cukru
Kokosowa Panna Cotta:
" 1 łyżka żelatyny w proszku
" 2 łyżki ciepłej wody
" 2 szklanki (500 ml) śmietanki kremowej UHT 30%
" 1/2 szklanki (80 g) cukru pudru
" 1/2 szklanki (40 g) wiórków kokosowych dobrej jakości
Syrop z granatu:
" 1 szklanka (250 ml) soku z granatu
" 1/2 szklanki (110 g) cukru
" 1/4 szklanki ziarenek granatu
Potrzebne też będą: 4 filiżanki, każda po 125 ml
Użytkownik fallenanggell
wyłączył komentowanie na swoim fotoblogu.