photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 13 SIERPNIA 2013

Panna cotta

źródło: slodkieimpresje.blox.pl

 

 

Składniki:

250 ml kremówki

250 ml mleka

80 g cukru

2 łyżeczki żelatyny

1 laska wanilii

łyżeczka ekstraktu z wanilii

 

Przepis:

Żelatynę namoczyć w dwóch łyżkach zminej wody. Odstawić. Mleko, kremówkę, cukier i ziarenka z rozciętej laski wanilii wraz z laską zagotować. Po zdjęciu z ognia od razu dodać żelatynę i wymieszać, aby się rozpuściła. Wyłowić laskę, a mieszankę wlać do foremek. Gdy ostygną wstawić do lodówki, aby masa się ścięła. Podawać z sosem owocowym.

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika dulcedeleche.

Informacje o dulcedeleche


Inni zdjęcia: Tatry slaw300Z kuzynem nacka89cwaSac a dos. ezekh114Ja patrusia1991gdTorcik patrusia1991gd:***** patrusia1991gd:* patrusia1991gdJa nacka89cwaIdą przez życie ? ezekh114Na Mazowszu. ezekh114