Składniki:
4 jajka
1 szkl. jogurtu naturalnego
2/3 szkl. oleju
2 szkl. mąki (trzeba sprawdzić konsystencję ciasta i ewentualnie dosypać na koniec)
1 szkl. cukru
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
brzoskwinie
SKŁADNIKI W TEMP. POKOJOWEJ
Przepis:
W jednej misce mieszamy suche składniki (maka, proszek, cukier), a w drugiej mokre (jajka, jogurt, olej). Zawartość obu misek łączymy delikatnie łyżką. W razie potrzeby dodajemy mąkę. Ciato przelewamy do formy i na wierzchu układamy brzoskwinie. Pieczemy do suchego patyczka w 190 stopniach Celsjusza około 1h (trzeba sprawdzać).
*dałam świeże brzoskwinie i skórka w niektórych miejscach zabawiła ciasto na jakiś niebiesko-fioletowo-dziwny kolor (żeby nie było że to jakaś pleśń na moim wypieku- ciacho wyszło naprawdę pyszne ;)