Źródło: mojewypieki.blox.pl
Składniki na ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na 2 równe części. Dwie identyczne prostokątne formy wyłożyć papierem do pieczenia . Jedną część rozwałkować/wcisnąć w formę i piec około 15 minut w temperaturze 200şC. W taki sam sposób upiec drugą część ciasta. Ostudzić.
Składniki na krem:
Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać cukier. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, zmiksować ze śmietaną.
Ponadto:
Kremem śmietankowym przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozsmarować masę toffi (kajmakową), posypać posiekanymi orzechami. Przechowywać w lodówce.
* blaty do ciasta można upiec nawet kilka dni wcześniej; ciasto jest z miodem, więc wymaga leżakowania, by zmiękło; przygotowywać minimum dzień wcześniej