Masa bazowa:
45g m±ka kokosowa
20 - 50g erytrytol (dałam 30)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kilka kropel aromatu waniliowego
4 jajka
160 g jogurtu greckiego
Wymieszaj na gładk± masę
Warstwa owocowa;
Około 100 - 120 g owoców na erytrytolu; u mnie wi¶nie
Mog± być inne owoce lub dżem bez cukru
Najpierw warstwa bazowa, potem owocowa
W masie robimy szlaczek łyżk±
Foremka 16x18
180° termoobieg na 25 minut
Lukier:
80g jogurt grecki
20g erytrytolu
30g roztopionego masła
Mocno wymieszać i polać ciasto, zostawić do ostudzenia
1/9 ciasta to 110 kcal
B 5,3
T 8,0
W 3,5
W netto 1,6
6 LIPCA 2023
10 MAJA 2023
7 GRUDNIA 2022
30 LISTOPADA 2022
29 LISTOPADA 2022
25 LISTOPADA 2022
photoblog
12 MAJA 2016