Pierwszy przepis w Nowym Roku na słodko, a co! Trzeba się rozpieszczać, choć to już 3 słodki przepis pod rząd, ale co tam ;) Z racji jutrzejszych badań jestem na ścisłej diecie, więc chociaż sobie popatrzę na takie pyszności, trzymajcie kciuki!
Budyń jaglany z bananem
Składniki:
* 1/2 szklanki kaszy jaglanej
* 1 szklanka mleka lub mleka roślinnego (sojowego, kokosowego)
* 1 dojrzały banan
* większa szczypta cukru z prawdziwą wanilią i nutką kardamonu (kamis)
* szczypta soli
1. Kaszę jaglaną prażę w rondelku przez 3-4 minuty, w celu pozbycia się gorzkiego posmaku. Gdy wydzieli się orzechowy zapach, przelewam ją wrzątkiem na drobnym sicie i ponownie wrzucam do rondelka.
2. Dodaję mleko, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Całość gotuję na małym ogniu aż kasza wchłonie płyn, co jakiś czas mieszając w celu uniknięcia przypalenia.
3. Do ugotowanej kaszy dodaję banana i całość blenduję na jednolitą masę (gładkość masy zależy od możliwości waszego blendera, nie przejmujcie się gdy będą widoczne grudki i tak będzie pysznie!)
P.S. Świetnie smakuje z ulubionymi owocami <3 Przepis podpatrzony na Kuchni Lidla.
SMACZNEGO!
Jeżeli chcecie być na biężąco, polecam śledzić mnie na Facebook'u.
5 LUTEGO 2019
8 STYCZNIA 2019
28 GRUDNIA 2018
12 GRUDNIA 2018
10 GRUDNIA 2018
13 LISTOPADA 2018
22 PAŹDZIERNIKA 2018
14 PAŹDZIERNIKA 2018
Wszystkie wpisywaferowa
12 MAJA 2025
zielonysmerf
23 GRUDNIA 2023
mikohandmade
16 SIERPNIA 2023
marianfoto
28 CZERWCA 2023
weronika22222
1 STYCZNIA 2023
myslamipisana
31 PAŹDZIERNIKA 2022
mondecolore
23 LUTEGO 2022
ksiazkiagaty
18 CZERWCA 2021
Wszyscy obserwowani