photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 1 CZERWCA 2010

Musa ×paradisiaca

 

 

'W pierwszy dzień Świąt, po tradycyjnej, polskiej Wigilii, Lili okręciła się fartuchem, wyciągnęła z torby 4 dorodne, zielone, pioruńsko twarde banany i przystąpiła do przygotowywania aperitifu. I tak po raz pierwszy mieliśmy okazję spróbować plantany, skrobiowe banany, które, aby docenić ich walory smakowe, należy przed spożyciem poddać obróbce cieplnej. Na surowo są niezjadliwe.'

 

więcej:  http://anoushkaencuisine-pl.blogspot.com/2009/02/plantan-czyli-nie-kazdy-banan-jest-zoty.html

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=qCIyK3ec4kE

 

Karola bedziemy je sprowadzać i robić guacamole banane plantain :)

Komentarze

dziubasss jej fajne to;)
22/06/2010 7:26:48
~anama Na żywo wygląda bardziej imponująco !
01/06/2010 21:04:33
~zawitaj ja z dojrzalych baananow, nawet przejrzalych bede robic chlebek bananowy. chodzi za mną od dawna:)
01/06/2010 20:34:52
maksymilian89 Ummm... banan, uwielbiam :D
01/06/2010 20:13:20