Składniki
Biszkopt:
Masa:
Ponadto:
*ja użyłam jogurtu i galaretek truskawkowych
Sposób przygotowania:
Biszkopt
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.Stopniowo do ubitej piany dodajemy cukier i dalej ubijamy. Po jednym dodajemy żółtka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami wsypujemy do masy mieszając na bardzo niskich obrotach lub najlepiej łyżką. Gdy składniki się już ładnie połączą wlewamy ciasto do tortownicy 24 cm wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Pieczemy przez 30 minut w temp. 180 stopni.
Masa
Galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody
Gęstniejącą galaretkę wymieszać z pozostałymi składnikami
Ciasto
Masę wylać na biszkopt. Ugotować galaretkę w 250 ml wody, pozostawić do stężenia,pokroić w kosteczkę i udekorować ciasto.
23 KWIETNIA 2019
Inni zdjęcia: Ja nacka89cwaJa nacka89cwaLeci patusiax395Trzciniak slaw300:) nacka89cwaJa nacka89cwa... idgaf94Ja nacka89cwaJa patkigd;) virgo123