photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 16 SIERPNIA 2015

Snikers po swojemu!

Cześć! Witajcie po długiej przerwie! wracam pełna sił! Szykujcie się, Pyrka powraca!

 

Skład: 

  • Masa krówkowa - "kajmak"
  • 3/6 małych paczek herbatników
  • 1,5 tabliczki mlecznej czekolady
  • orzechy (mniej więcej 300g)
  • pół kostki masła
  • garść cukru pudru

Sposób przygotowania:

         Roztopić 1,5 taliczki czekolady, wylać i rozprowadzić na blaszce i czekać aż prawie zastygnie. Na "prawie" zastygniętą czekoadę układamy kolejno herbatniki (odłożyć sobie 3/4 na później) tak, aby przywarły do czekolady (żeby się nie odklejały od niej). Na herbatniki wylewamy i rozprowadzamy masę krówkową "kajmak", wkładamy do lodówki i czekamy aż wszystie składniki połączą się ze sobą. W międzyczasie robimy górę naszego snikersa. Bierzemy blender i specjalny do niego pojemnik (wysoki żeby orzechy nie strzelały na boki) i blendujemy je, dopuki nie uzyskamy jednolitej masy. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pół kostki masła i jak się już roztopi to od razu wlewamy je do naszej masy orzechowej, do której wsypujemy też garść cukru pudru. Wszystko ponownie blendujemy i rozprowadzamy równomiernie po wierzchu naszego dania. Pozostałe cztery herbatniki trzemy na tarce z najmniejszymi oczkami ta, aby uzyskać z nich pył, którym na koniec opsypiemy snikersa.

 

 

                                        Smacznego, życzy Pyrka!

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika kochamgotowacpl.

Informacje o kochamgotowacpl


Inni zdjęcia: Poniedzialek patusiax395*** coffeebean1...Na każdy głupi gest gotową waferowaSurfinie już wiszą na altance. halinamZachód słońca :) nacka89cwaNiepalący aceg:) nacka89cwaKupie siła bluebird11Ja gepard1991Z koszyczkiem pati991