Cześć! Witajcie po długiej przerwie! wracam pełna sił! Szykujcie się, Pyrka powraca!
Skład:
Sposób przygotowania:
Roztopić 1,5 taliczki czekolady, wylać i rozprowadzić na blaszce i czekać aż prawie zastygnie. Na "prawie" zastygniętą czekoadę układamy kolejno herbatniki (odłożyć sobie 3/4 na później) tak, aby przywarły do czekolady (żeby się nie odklejały od niej). Na herbatniki wylewamy i rozprowadzamy masę krówkową "kajmak", wkładamy do lodówki i czekamy aż wszystie składniki połączą się ze sobą. W międzyczasie robimy górę naszego snikersa. Bierzemy blender i specjalny do niego pojemnik (wysoki żeby orzechy nie strzelały na boki) i blendujemy je, dopuki nie uzyskamy jednolitej masy. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pół kostki masła i jak się już roztopi to od razu wlewamy je do naszej masy orzechowej, do której wsypujemy też garść cukru pudru. Wszystko ponownie blendujemy i rozprowadzamy równomiernie po wierzchu naszego dania. Pozostałe cztery herbatniki trzemy na tarce z najmniejszymi oczkami ta, aby uzyskać z nich pył, którym na koniec opsypiemy snikersa.
Smacznego, życzy Pyrka!